Dearmouring

Dearmouring tarkoittaa kehopanssareiden purkua. Keräämme näitä panssareita elämämme aikana kuormittaessamme kehoa ja joutuessamme tilanteisiin, joita emme sillä hetkellä pysty ratkaisemaan tai käsittelemään. Hoito vapauttaa fyysiseen  kehoon kertyneitä jännityksiä  ja tunnekehossa piileviä tukahdutettuja tunteita ja traumoja, joiden muodostamat panssarit jähmettävät sidekudosta ja hidastavat sen toimintaa. Panssarit voivat tuntua kehossa kipupisteinä, tunnottomuutena tai kovettumina. Kokonaisvaltaisella dearmouring-hoidolla elävöitetään faskiaa ja lisätään sen nestekiertoa, jolloin panssarin alla olevat tunteet, jännitykset ja muistot saavat tilaa vapautua ja tulla kohdatuksi. Nämä tunnelukot voivat olla myös seksuaalisuuden esteenä, ja koska seksuaalienergia on sama kuin elämänenergia, ne estävät meitä nauttimasta kehostamme ja yleisesti koko elämästä. Panssarit pitävät meidät piilossa ja estävät meitä käyttämästä omaa täyttä potentiaaliamme. 

Syitä tulla hoitoon voi olla monia, esimerkiksi stressi, traumaattiset kokemukset, epämääräinen olo  kehossa, tunnottomuus, purentaan liittyvät ongelmat, jännityspäänsärky, seksuaalisuuteen liittyvät haasteet, halu lisätä nautintoa ja elämäniloa ja tarve rentoutua. Syyt voivat olla henkisiä, fyysisiä tai emotionaalisia. Hoidossa voidaan käsitellä koko keho,  ja tarvittaessa myös lantionpohja ja genitaalialue, jos asiakas kokee sen tarpeelliseksi. Lantion alue kerää muun kehon tavoin jännityksiä, tunnemuistoja ja kipuja ja se on erittäin tärkeä niin fyysisen terveyden kuin elämänilomme ja seksuaalisuutemme kannalta.  Hoidosta haetaan apua mm. tunnottomuuteen, yhdyntäkipuihin, orgasmin saamiskykyyn, seksuaalienergian virtaamiseen ja elämänilon lisääntymiseen. Lantionpohjaa tai genitaalialuetta ei kuitenkaan koskaan hoideta ensimmäisellä hoitokerralla vaan vasta hoitosuhteen edetessä. Pään dearmoroinnissa hoidetaan niskaa, leuka- ja purentalihaksia ja kaulaa (myös suun kautta), kasvojen lihaksia ja hiuspohjaa. Mitä hoidetaankin, hoito on hidasta, tunnustelevaa, rauhoittavaa ja rentouttavaa.

Yhdellä hoitokerralla ei ehditä käsittelemään koko kehoa, vaan hoito aloitetaan aina keskustelulla, jolloin mietitään asiakkaan tilannetta ja päätetään yhdessä käsiteltävät alueet. Hoidossa tärkeitä työkaluja ovat faskioiden käsittelyn lisäksi intuitiivinen kosketus, läsnäolo, tilanpito ja rauha. Hoidon kokonaiskesto on 1,5 - 2 h. 

Ajanvaraus