IMG 4

Livet är energi - energi är liv. Människan är en förunderlig helhet, och en del i allt levande på jorden. Kroppens subtila och otroligt komplexa system tar hand om vårt välmående, om vi ger dem en chans. Vi kan göra det genom medvetna val, genom att överge det vi vet är skadligt för oss och koncentrera oss på det som ökar flödet i kroppen och i sinnet. I kroppen betyder detta mer utrymme och elasticitet, i sinnet öppenhet för förändring och utveckling. Här behöver man ingen raketvetenskap, utan bondförnuft och envishet, vilja att komma fram till ett tillstånd, där vår energi flödar och vi kan leva ut vår fulla potential. Under resans gång kan det vara bra att ta hjälp av en medresenär. På den här sidan kan du läsa om mina tjänster, som jag använder för att hjälpa människor att leva ett gott och balanserat liv. Jag har mottagning i Kristinestad.

Välkommen till min sida! 

logo kopio3

 

Om mig

Jag har varit på denna väg länge - vandrat mot det viktiga och väsentliga:  Att vara människa och att leva, att ta vara på och njuta av sina egna styrkor och resurser, utan att man sårar andra människor eller naturen. 

Under åren har jag varit nyfiken på många saker kring människans holistiska välmående. Studier har gått hand i hand med min egen livsstilsförändring. Jag började med mental träning, efter det fördjupade jag mig i reiki och blev reikihealer. Förståelsen för den fritt  flödande energins betydelse fick mig att inse vikten av rätt  kost och motion, och jag lärde mig baskunskaper i detta genom att studera till personal trainer och näringsrådgivare. Samtidigt fortsatte jag på min spirituella utveckling och studerade till tantric life coach och yogainstruktör, båda utbildningarna sträckte sig över två år. Efter det har jag läst samtalsterapi, blivit TRE-instruktör och kroppsterapeut, som med sin behandling vårdar både kroppen och sinnet. Jag fortsätter att plocka på mig verktyg, och blev 2022 dearmouring-behandlare, och i februari 2023 blev jag även sexualrådgivare. Allt för att förstå mig bättre på det jag vill göra: hjälpa människor att hitta balans i livet. All den här kunskap ökar min medvetenhet om att människan - både kroppen och själen - bildar en fantastisk helhet och att de olika delarna bör vara i balans för att vi ska kunna leva ett gott liv.  

Jag försöker leva enligt det jag har lärt mig. Det blir inte alltid så, men jag vet åt vilket håll jag ska gå. Idag mår jag bättre än någonsin, på alla områden i mitt liv.  

Du kan följa mig även i Facebook och Instagram.

Totum kroppsterapi

behandlingTotum kroppsterapi är en holistisk behandlingsform, som är utvecklad i Danmark och som baserar sig på den traditionella kinesiska medicinen. Kroppen behandlas med pulserande rörelser och tryckningar, som stimulerar muskler, leder och inre organ, med andra ord alla kroppens celler. 

Behandlingen förbättrar energiflödet i kroppens energikanaler, dvs. meridianer, och hjälper till att rensa kroppen från slaggprodukter. Samtidigt arbetar man med andningen, som skapar mera utrymme för energiflödet i kroppen. Behandlingen bygger på ett holistiskt tänkande - förutom kroppen tar man samtidigt hand om sinnet. Många känslotillstånd kan vara en följd av obalans i kroppen, och när kroppen balanseras påverkar detta också sinnet. Och när sinnet blir lugnare kan kroppen släppa en del av sin stress och spänning. 

Behandlingen kan också hjälpa till att lösa upp gamla känslomässiga trauman, och samtalet är därför ofta en viktig del i behandlingen. Kroppsterapi förstärker sambandet mellan kropp och själ och hjälper oss att förankra oss bättre i vår kropp. Vi kan leva ett balanserat liv bara om vi känner till vår kropp och tar hand om dess behov. Många upplever behandlingen som mycket avkopplande och får även hjälp med olika besvär, t.ex. muskelspänningar och -smärtor, huvudvärk, stress eller nedstämdhet. En del kommer åt gamla känslor och blockeringar som sitter i kroppen, och reaktionerna kan vara starka och uttröttande men samtidigt befriande. Resultaten kommer inte alltid efter första behandlingen, utan även här behövs det regelbundenhet och tålamod.  

Jag studerade till kroppsterapeut hos Totum i Köpenhamn 2020-21, du kan läsa mera om kroppsterapin här (på danska). Under mina studier tog jag emot övningsklienter, och en del av dem fortsatte som klienter innan jag flyttade tillbaka till Finland. 

Hur behandlingen går till

Först får du berätta lite om dig själv och ditt behov av behandlingen. Därefter fortsätter vi på bänken. Du ligger mellan två lakan i dina underkläder och jag behandlar dig med pulserande rörelser, akupressur och även med zonterapeutiska grepp samtidigt som jag vid behov guidar din andning. Guidningen ger din kropp en möjlighet att koppla av och ger utrymme för frihet och lugn. Efter behandlingen får du känna efter ett tag, dricka vatten och samtidigt pratar vi om hur du har upplevt behandlingen. 

Nu kan du köpa kroppsterapi även som ett paket, där priset per behandling är lägre. Läs mera på Priser och bokning.

Boka gärna en tid som passar dig: EnergyFlows tidsbeställning.

Dearmouring

Dearmouring bearbetar pansar, som bildas när vi belastar kroppen fel eller råkar ut för situationer som vi inte just då klarar av att hantera. Behandlingen frigör spänningar i den fysiska kroppen och undertryckta känslor och trauman i känslokroppen, som gör bindväven stel och försämrar dess funktion.  Pansar kan kännas som ömma punkter, avdomnade områden eller förhårdnader. Den holistiska dearmouring-behandlingen stimulerar fascia och ökar vätskeflödet i vävnaden, och då kan de känslor, spänningar och minnen som gömmer sig under pansarn bli bemötta och på det sättet även frigjorda.  De här känslolåsningarna kan också hämma vår sexualitet, och eftersom den sexuella energin är i mångt och mycket samma som livsenergin, hindrar de oss att njuta av vår egen kropp och av livet i största allmänhet. Pansar hindrar oss att leva ut vår fulla potential. 

Man kan komma på behandling av flera orsaker, t.ex. stress, traumatiska händelser, diffus känsla i kroppen, avdomnade områden, bettproblem, spänningshuvudvärk, problem med sexualitet, vilja att öka njutning och livsglädje och behov att koppla av. Anledningen kan vara psykisk, fysisk eller emotionell. Man kan behandla hela kroppen, och för kvinnor kan jag vid behov behandla även bäckenbottenmuskulaturen och genitalier. Dessa samlar på samma sätt som den övriga kroppen spänningar, känslor och smärtor, vilka påverkar kraftigt vårt allmänna välmående, fysiska hälsa, livsglädje och sexualitet. Dearmouring kan hjälpa t.ex. vid känslolöshet i slidan, samlagssmärtor, förmågan att få orgasm, och dessutom kan den frigöra vår sexuella energi och öka livslädjen.  Dearmouring av huvudet omfattar nacke, hak- och bettmuskler och hals (även genom munnen), ansiktsmuskler och hårbotten. Vad man än behandlar, är behandlingen långsam, undersökande, lugnande och avkopplande. 

På en behandling hinner man inte gå igenom hela kroppen, utan vi börjar alltid med en pratstund då vi funderar tillsammans vad som behöver behandlas. Viktiga verktyg i de-armouring är intuitiv beröring, närvaro, lyhördhet och lugn och ro. Behandlingen tar 1,5-2 h. 

Reiki

Reiki är en metod för naturlig healing, som utvecklades av Mikao Usui i Japan i början av 1920-talet. Med hjälp av metoden ville Usui behandla fysiska, emotionella och psykiska sjukdomar och främja och underhålla det allmänna välmåendet. Reiki är en av världens mest kända och utspridda alternativa vårdformer, och den är helt oavhängig av livssyn eller religion.  

Behandlaren leder universal livsenergi genom sina händer, som vilar på eller strax ovanpå  klientens kropp. Behandlingen fyller på klientens energiförråd, balanserar energin i kroppen och öppnar upp energikanaler. Johanna Blomqvist, som är doktor i fysik, har studerat energibehandlingar och skriver om dem på ett mycket intressant sätt i sin bok Kvanttifysiikasta energiahoitoihin. Du hittar boken på Johannas  hemsida.

Jag blev intresserad av reiki då jag fick hjälp av det efter ett tufft gallstensanfall. Jag kunde vara helt slut flera dagar efter ett anfall. Reiki gav mig energin tillbaka efter en behandling. Jag studerade reiki på tre första nivåer vid Kristinestads medborgarinstitut 2014-15 och på en fördjupningsretreat som min reikilärare anordnade. Sedan dess har jag använt reiki på mig själv och  på mina klienter. Reikibehandlingen tar 60 minuter, och rekommendationen för att nå den bästa balansen är att ta tre behandlingar med några veckors mellanrum.

Kunderna berättar

"En skön och avslappnande behandling. Skönt för hela kroppen. En bra känsla efteråt."

"Aivan ihana kohtaaminen, aito alan ammattilainen. Todella hienoja hoitotekniikoita Päivillä käytössä, joita hän on tuonut mm, Tanskasta Suomeen. Tärkeää työtä, jota Päivi tekee ja myös opettaa omaa osaamistaan eteenpäin. Erityisen hieno kokemus oli pallealihasten ja lonkankoukistajien hieronta."

"Varit nyfiken att prova på och äntligen beställde jag tid. En avslappnande miljö och behandling. Nästan somnade trots det fanns ömma punkter. Samma kväll var jag trött och lade mig tidigt. Sov gott i måånga timmar.Efter nån dag fanns plötsligt energi för tråkiga måsten som samlats på hög! Tack Päivi, jag kommer igen!" Kvinna 61 år

"Var på min första Reikibehandling. Kändes mycket bra och avslappnande under behandlingen och känt mej behagligt lugn i kroppen efteråt. Päivis varma händer kändes genom filt och kläder, ska ta min andra behandling före jul. Rekommenderar alla denna friskvårdsmetod som löser spänningar och blockeringar i kroppen."
Inga-Britt

"Kroppani oli aivan jumissa ja joka paikkaa kivisti. Lähdin Päivin kehoterapiasta kuin eri ihmisenä. Pää kääntyi ja askelkin oli kevyt, mielestä puhumattakaan! Kiitos, Päivi"

"Dearmouringista on ollut apua vaikeassa ja stressaavassa elämäntilanteessa. Keskustelut Päivin kanssa ovat helpottaneet oloa, kun vastassa on ollut objektiivinen ja empaattinen ihminen. Päivin myötätuntoinen ote on ammattimaista, kun hän antaa tilaa puhua siitä mikä kulloinkin kohtaamisen hetkellä tuntuu tärkeältä, kuitenkin niin, ettei astu tunnetilaan itse mukaan.
Dearmouring-käsittely keskustelujen jälkeen on vienyt ajatukset vain siihen hetkeen ja huolet ovat jääneet hetkeksi taka-alalle. Hoito on rauhallista ja siten rentouttavaa. Päivin läsnäolo tuntuu turvalliselta, joten olen voinut keskittyä vain rauhoittumiseen. Yöunet ovat yleensä hoidon jälkeen olleet hieman rauhallisemmat, vaikka unettomuus ei ole kokonaan poissa. Aion myös jatkossa käydä Päivillä, sillä olen kokenut Dearmouringin toimivaksi osaksi oman hyvinvointini rutiineissa."

"Koin hoidon erittäin rentouttavana ja lempeänä. Oli hienoa ja tärkeää että Päivi selitti ennen hoitoa, ja hoidon aikana, mitä tapahtuu, ja sain itse määritellä mitä kehon osia hoidetaan. Itse hoitohetki oli lempeä ja rauhallinen, koin oloni turvalliseksi koko hoidon ajan. Päivi tulkitsi hyvin kehoni eri kohtia ja jäi välillä hoitamaan pidemmäksi aikaa tiettyä kohtaa jos tarvetta tuli.
Genitaalialueen hoidon koin myös erittäin turvallisena, ja voimauttavana. Päivin lempeä ja kunnioittava hoitotapa poisti kaikki jännitykset kehosta. Hoidon jälkeen koin oloni euforiseksi ja osasin olla lempeämpi omaa kehoani kohtaan. Suosittelinkin Päivin hoitoa usealle ystävälleni."

"Dearmouring hoito oli uusi kokemus, mutta erittäin miellyttävä ja rentouttava. Tuntui, että toisella kerralla sain itseni rentoutumaan paremmin hoidon aikana ja hoito tuntuikin ”tehokkaammalta”. Hoidon jälkeen olo ollut molempien kertojen jälkeen kevyt ja rauhallinen. Olet asiantunteva ja luot rauhallisen ja rentouttavan hoitotilanteen. kiitos vielä hoidoista!"

"Skön o bra behandling, gör underverk för stela muskler."

"Päivin hoito oli juuri sitä millaiseksi olin sen odottanutkin, todella todella hyvä ja onhimillinen kohtaaminen."

"Behandlingen var väldigt skön och avslappnande. Jag kände mig trygg och i goda händer under hela behandlingen. Rekommenderar varmt! <3"

"Suuri kiitos Päivi hetkestä nauttia ja ottaa aikaa itselle. Jäi rentoutunut olo ja sain uusia hyviä ohjeita oman mielen rauhoittamiseen."

"Idag har jag varit på min andra session kroppsterapi. Känslan i kroppen är lätt, inte bara pga att fysiska spänningar släppt utan också pga insikter jag fått till mitt eget liv. Jag tycker att alla borde prova på kroppsterapi. Det är lättare att öppna upp och prata när terapeuten också behandlar fysiskt. Det blir inte lika stelt som när man bara rakt upp och ner ska sitta och berätta om sina funderingar. Dessutom sätter alla psykiska stressmoment sig i kroppen som fysiska spänningar och Päivi hjälper en att lösa upp även dem."
Hanna

"Just vad jag behövde. Jag kände hur stressen bara rann av mig under behandlingen. En lång tid av måsten och dåligt med tid för återhämtning hade satt sina spår med spänningar i kroppen och huvudvärk/migrän. Efter behandlingen kändes stegen mycket lättare och andningen kändes fri."
Micaela

"Jag visste egentligen inte riktigt vad en kroppsterapisession går ut på, men blev storligen positivt överraskad. Wow! Päivi var så omhändertagande, varm och kunnig. Man vet nog inte hur gott en kroppsterapisession kan göra innan man provat, tror jag. Varma rekommendationer på detta!"
Emilia

"Hoidon jälkeen oli ihana rento olo. Yöuni oli parempaa eikä yöllä tullut yhtään hikikohtausta! Kiitos, Päivi"
Tarja, 62 v

"Päivi är professionell, lugn, respektfull och närvarande i sitt bemötande, och under själva kroppsbehandlingen. Hon besitter en naturlig moderlig omsorg, och är lyhörd och ödmjuk inför ditt behov och det du har på hjärtat; på det sättet är du i centrum, och hon anpassar behandlingen efter dig. Då hon ger behandling är Päivi intuitiv men också i dialog med dig, då det ger mening. Hon följer din kropp och dina andetag, och utmanar kroppen på ett bra sätt, utan att det överskrider dina gränser. Efteråt är du avspänd, centrerad, revitaliserad, och har en kropp fylld med happyhormones. Därför rekommendrerar jag varmt Päivis kroppsbehandling."
Jonna

"Direkt när jag lagt mig på bänken kunde jag känna hennes värmande energi genom hennes händer när hon tog tag i mina axlar. Hennes otveksamma och bestämda grepp fick mig att slappna av i hela kroppen. Med sin lugnande stämma fick hon min andning att på ett behagligt sätt följa behandlingen. En njutbar och helande behandling. Rekommenderar varmt!"
Man60+

"Aito ja läsnäoleva. Ammattitaitoinen ote työhön."
Heidi

"Kehoterapia oli erittäin mieluinen kokemus. Jo pelkästään kaunis hoitohuone sekä Päivin rauhallinen ja rento olemus sai olon mukavaksi. Itse hoito oli energisoiva. Päivin otteet oli sopivan jämäkät ja varmat. Kaikin puolin nimensä veroinen hoito, johon varaan ajan uudelleenkin."
Sannis

"Aivan upea hoitokokemus. Tulin hakemaan helpotusta monen päivän päänsärkyyn, mutta koinkin mullistavan muistutuksen siitä kuinka paljon olen varastoinut kehooni käsittelemättömiä tunteita. Vaikka olen pitkään uskonut ja tiennyt että kehoon varastoituu kipuina ja kireyksinä kaikenlaista eletyn elämän varrelta, oli tämä kehoterapiakokemus vahvasti konkreettinen muistutus siitä, ja myöskin jo ensimmäisellä kerralla lukkoja avaava. Lisäksi päänsärky poistui :) KIITOS!"
Katri

 

"Päivi on kunnon maadoittaja! Hän sai mut saman tien laskeen kierroksia, kun astuin sisään. Ottteet oli ammattimaiset ja varmat. Hoito oli rentouttava ja miellyttävä. Tuli hyvä fiilis ja kropan valtas lämmön tunne!"
Kati

"Fiilis kehoterapian jälkeen oli rauhallisen seesteinen niin henkisesti, kuin fyysisesti. Kehoterapia on kokonaisvaltainen hoito, jossa käsitellään fyysisten triggeripisteiden avulla niin tunnejumeja, kuin fyysisiä jumeja. Ihanan kokonaisvaltaista! Voin suositella lämpimästi Päivin lempeän päämäräistä otetta kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia."
Sara

"Kokeilin ensin avoimin mielin kehoterapiaa Päivin luona Kööpenhaminassa, ja rehellisesti ilman mitään suurempia odotuksia. Kehoterapiasta syntyi yllättäen merkittävä oivallus, miten stressini on monien vuosin aikana kertynyt minuun ja virittänyt mieleni ylikierroksille. Tästä syystä olen ylireagoinut stressaavissa tilanteissa pitkään. Olen nukkunut huonosti, en ole pystynyt nauttimaan vapaa-ajasta, kun mielessä pyörii työasiat ja on ollut vaikeuksia olla läsnä kumppanille. Tilanne on tuntunut toivottomalta, ja turhauttavalta. Pian Päivi ehdotti, että voisin hyötyä tärinäterapiasta, jota voisin harjoitella myöhemmin myös yksin.
Kehoterapia ja tärinäterapia ovat yhdessä auttaneet minua suuresti stressistä palautumiseen, ja tämän myötä elämänlaatuni on parantunut huomattavasti. Olen parempi kumppani, kollega sekä nukun paremmin. Myöskään en murehdi etukäteen stressaavista tilanteista, koska koen että minulla on paremmat työkalut palautua, eikä keho ole ylikierroksilla turhista asioita kiireen keskellä kuten ennen."
Sofia

”Hoidon jälkeen keho selkeästi lämpeni, tunsin verenkierron lisääntyneen sellaisissa kohdissa kroppaa, jotka olivat jumissa. Onneksi kotimatka oli lyhyt niin kömmin peiton alle ja nukahdin rentoutuneena.”
Susanna

“Päivi was very kind and professional. She was explaining everything she was doing during the session and why she was doing it, and she took into consideration that it was my first experience with body therapy.
I felt much lighter in my body after the treatment, my back pain was gone and I had the best night sleep I had had in a while after that one session. It was a great experience and I very much recommend it.”
Nada

”Päivin kehoterapia on ollut jotain aivan uskomatonta! Ihanaa että tämmöinen on olemassa. Olen käynyt Päivin luona kun olen kärsinyt niskajumista sekä pitkistä päänsäryistä myös ilman että on ollut mitään vaivoja, rentoutumisen kannalta. Molemmissa vaivoissa kehoterapia käsittely auttoi pahimpaan kipuun välittömästi, mutta suurin vaikutus tapahtui parin päivän päästä kun kivut katosivat kokonaan! Ne kerrat kun olen saanut kehoterapiaa, olen uskomattoman rentoutunut käsittelyn aikana että sen jälkeen. Varsinkin kun painellaan tiettyjä pisteitä tuntuu kuin leijailisit omissa maailmoissa! Suosittelen kokeilemaan!”
Anu

”Haluan lämpimästi suositella Päivi Tuomiston kehoterapiahoitoja. Minulle kokovartaloterapia on ollut voimaannuttava kokemus. Päivillä on läsnäolon taito. Hän on empaattinen ja omaa kyvyn lukea asiakasta. Päivi luo valoisuudellaan turvallisen ja rauhaisan tunnelman. Hänen hoidossaan mieli, sielu ja keho rauhoittuu. Kiitos Päivi, olet healing master minulle!”
Karoliina

”Päivin käsissä on turvallinen olo ja hänen kanssaan on helppo kommunikoida hoidon aikana. Hoidon jälkeen olo voi olla surullinen, mutta hyvällä tavalla - tunteet ovat päässeet ulos kehosta. Suosittelen lämpimästi!”
Paulina

”Hoitoon oli mukava tulla. Päivi loi huoneeseen rennon ja turvallisen tilan, jossa pystyin täysin rentoutumaan ja kuulostelemaan omaa kehoa hengityksen avulla.”
Sofia

"I met Päivi as I had upper back pain and as I was curious to meet a body therapist for the first time. Päivi is a very kind, open-minded and interesting person, with whom I felt in good hands from the start.
She handled my body with care. It was nice to relax and talk with her while she was manipulating different parts of my body. I also liked the fact that she would let me know when she would push a bit more and explain me what she was doing.
Overall, it was an interesting and pleasant experience, and my back and body felt lighter after some days.”
Sadhna

TRE®

TRE® - en bra metod för att främja hälsan

TRE, dvs. Tension, Stress & Trauma Release Excercises, är enkel självvårdsmetod, där man aktiverar kroppens egen förmåga att skaka av sig spänningar och trauman. Den får dig att slappna av, den aktiverar muskler som är spända pga stress eller traumatiska händelser och den balanserar det autonomiska nervsystemet. I metoden väcker man en naturlig och snabbt verkande återhämtningsmekanism, som börjar med att musklerna börjar vibrera eller skaka. 

Metoden ger ett bra sätt att främja arbetshälsan. Genom att erbjuda arbetstagarna en möjlighet att reglera sin stressnivå bidrar arbetsgivaren till att främja välmåendet hos arbetsgemenskapen. Jag erbjuder handledning både för individer och mindre grupper, ta kontakt för en offert. 

TRE-metoden har utvecklats på 1990-talet av David Berceli, som är internationellt känd expert på stress- och traumahantering.  Du kan läsa mera om metoden på TRE Finland, som utbildar TRE-instruktörer i Finland. TRE förbättrar kroppsmedvetandet och hjälper att vara närvarande i kroppen. Regelbunden övning ger många fördelar, och metoden används för att lindra stress och traumatiska upplevelser inom bl.a. räddningsväsendet och hälsovården. Man har också fått fina resultat i skolor bland elever, som har koncentrationssvårigheter. Inom toppidrott används metoden för muskelåterhämtning. Det görs en hel del forskning i ämnet och metoden sprider sig på olika områden i samhället.

Jag bekantade mig med TRE under min 2-åriga tantrautbildning och blev övertygad av metodens effekt. Regelbunden träning har inte bara avslappnande utan även stärkande effekt, eftersom den frigör spänningar som sitter djupt inne i musklerna och stärker förbindelsen mellan kropp och sinne. Dessutom blev jag imponerad av metodens enkelhet, de flesta människor kan efter introduktionen använda den  hemma. Jag blev certifierad TRE-instruktör 2018 .  

Yoga

Yoga

För mig är yoga rörelse, stillhet, att känna efter, andning, ro i själen och närvaro. Yogan hade försökt bli en del av mitt liv redan länge, och jag gick på timmar nu och då när jag kände ett stort behov för det. År 2015 började jag på YogaSources 2-åriga yogalärarutbildning i Kristinestad och blev RYT500-yogainstruktör 2016. Sedan dess har yogan haft en viktig del i mitt personliga välmående, och jag håller gärna timmar även för andra. Förutom veckotimmar kan jag även hålla yoga på friskvårdsdagar eller ordna workshoppar. Mera information från adressen tuomisto.paivi@gmail.com.

Tantra

Tantra väver ihop livets alla delar till en helhet. För mig betyder tantra närvaro, tillit till livet, genuin närhet och frihet från prestationskrav. Det är ett sätt att styra kroppens och själens energier och frigöra den livsenergi, dvs. sexualenergin, som finns inuti oss. Vår kultur har stark fokus på prestation och det ställs stora krav på oss. Vi måste ofta gömma våra egna egenheter och svagheter, för att vi ska kunna följa den rollen andra har gett oss. Tantra hjälper oss att finna det autentiska jaget, som har tilldelats oss från början, och eliminera de förväntningar och bojor som nästlat sig in i oss. Den sexuella energin är enormt kraftig och den hjälper oss att utvecklas i det som vi upplever vara viktigt för oss. Den hjälper oss att bygga band till andra människor, både via kropp och själ, och uppleva genuin och osjälvisk njutning. Den får solen att glittra i våra ögon och den öppnar vårt hjärta. Den hjälper oss att rikta vår kreativitet mot det som vi brinner för, må det vara att man vill hjälpa andra, arbeta kreativt, utveckla sina egna styrkor och talanger. Eller någonting annat.


Tantra kom in i mitt liv av en slump, då det en sommar dök upp en veckoslutskurs för par i tantra. Jag och min man bestämde oss för att delta av ren nyfikenhet – vi visste ingenting om tantra. Kursen ledde mig in på en väg utan återvändo. Med små steg har livet tagit en ny vändning. Jag har blivit mer klarsynt och många saker har öppnat upp sig. Många bördor har fallit från mina axlar och livet har blivit lättare. Jag deltog i Shanti Limnells tantrautbildning i Ekenäs 2014–2015 och blev Tantric Life Coach (TLC). Det tantriska sättet att tänka följer mig i det jag gör, det är en del av mitt liv. Jag arrangerar även gärna olika workshops och ger handledning i tantra till både individer och par. Om du blev intresserad, ta gärna kontakt!

Coaching i livsstil eller parrelation

I kundarbetet har jag upptäckt att jag kunde hjälpa människor även i att ändra sin livsstil permanent eller att vårda sin parrelation. Verktyg jag använder här är mina färdigheter i personal training och näringsrådgivning samt tantra, samtalsterapi och sexualrådgivning.

Livstilsförändringen kan vara aktuell då klienten upplever sig trött, stressad, överviktig eller annars mår dåligt med sig själv. De flesta vet vad de borde göra för att må bättre, men många kommer inte igång för allt känns för tungt och övermäktigt. Här kan jag leda dig framåt med små steg, och vi tar itu med en sak i taget. På det sättet når vi framgång som sedan förstärker din motivation, och du kommer att märka att den nya livsstilen bär dig framåt.

För att kunna må bra i en parrelation bör man vårda den aktivt, och här är kommunikationen a och o. Många upplever att de har svårt att prata med varandra konstruktivt och tala om sina egna känslor och önskemål. Då kan det vara bra att ta hjälp av en tredje part. Jag kan hjälpa paren att komma närmare varandra genom samtal och olika övningar och kan också ge verktyg för den egna processen.  Det är viktigt att komma ihåg, att man löser ingenting genom att försöka ändra den andra, utan genom att vara redo att ändra sig själv.

 Vi möts antingen på min mottagning i Kristinestad eller i Zoom. Meddela vilket passar dig/er bäst då du bokar tid.

Sexualrådgivning

Sexualitet är en egenskap, som är integrerad i vår kropp och själ och som påverkar vårt holistiska välmående. I mitt klientarbete har jag märkt att människor funderar ofta kring sin sexualitet, t.ex. lust/olust, sexuell identitet eller läggning, den egna kroppsbilden, klimakteriet, erektionsproblem, bristande kommunikation i parförhållandet etc., och vill gärna kunna prata med någon utomstående. Jag har gått på Sexpos 1-åriga utbildning för sexualrådgivare och blev klar i februari 2023. Vi kan träffas på min mottagning eller via en videolänk. 

Priser och bokning

Priser och bokning

Jag behandlar i Kristinestad. Tiderna kan bokas via bokningssystemet, där du ser vilka tider jag arbetar.  Kroppsterapi, reiki, TRE och livstilscoaching kan bokas via kalendern, de övriga tjänsterna beställs via e-post tuomisto.paivi@gmail.com eller meddelande via EneryFlows sociala medier. Kalendern är öppen fem veckor framåt. 

Kroppsterapi
Behandlingen inklusive samtal tar 60 minuter och priset är 75 euro. Du är under behandlingen i dina underkläder mellan två lakan. Om du vill kan du ta med egna lakan. På det sättet kan vi tillsammans spara miljön och främja den hållbara utvecklingen.

Kroppsterapipaketet innehåller 4 behandlingar som ska användas inom 3 månader från paketets första behandling. Du kan betala allt på en gång, då är priset 270 euro eller varje gång separat, och då är priset 70 euro/gång. Priserna innehåller moms 24 %.

När du väljer paketet bokar du samtidigt tiden till första behandling, och behandlingarna 2-4 bokas allt eftersom genom alternativet "Kroppsterapipaket, behandling 2-4"  . 

Dearmouring
Priset för behandlingen är 150 € (priset innehåller moms 24%) Jag använder en massagecrem eller olja  och behandlingen görs på en madrass på golvet, och en behandling tar 1,5-2 h. Bokning sker via e-post och en bekräftad tid är bindande. Berätta i ditt meddelande kort varför du vill komma på behandlingen och ange även ditt namn, adress och telefonnummer så tar jag kontakt.

Reiki
55 minuters reiki kostar 75 euro. Ha på dig bekväma kläder.

TRE-handledning
Jag erbjuder TRE i paket som innehåller två besök, det sammanlagda priset är 150 euro. Den andra tiden bokas ca 2-3 veckor efter den första. Ha på dig bekväma kläder. Handledning för små grupper prissätts separat. 

Sexualrådgivning
Jag erbjuder sexualrådgivning till 65 euro/45 minuter. Rådgivningen sker på min mottagning eller via en videolänk.

Coaching i livsstil eller parrelation
1:a träffen 75 euro, därpåföljande träffar 60-70 euro beroende på antalet träffar. Den första träffen kan du boka i kalendern, de övriga bokas separat.Om avbokning
Avbokningen bör ske så snart som möjligt, dock senast 24 h innan behandlingen. Om behandlingen avbokas senare fakturerar jag halva priset, och om du uteblir utan att avboka fakturerar jag hela behandlingen. 

Om betalning
Betalning med kort, MobilePay (nr 73866) eller kontanter.  Pensionärer får 10 % rabatt. Alla priser till privatpersoner innehåller moms (24 %). Företagskunder: be om en offert - skicka email till tuomisto.paivi@gmail.com

Kontakt

EnergyFlow

Päivi Tuomisto
tel. +358 40 5137575
tuomisto.paivi@gmail.com

Kristinestad:
Östra Långgatan 78. 2 våning. Du kan parkera på Strandgatan, mitt arbetsrum finns i övre våningen på det ljusblå trähuset som syns till höger när du kommer till gården på De Gamlas Hem. Om du kommer in till gården från Östra Långgatan är byggnaden den andra till vänster.

Facebook
Instagram

GDPR

Tietosuojaseloste
Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen tietosuojaseloste

Rekisterinpitäjä ja rekisteriasioista vastaava henkilö

EnergyFlow – Päivi Tuomisto
1070052-9
Puh. 040 5137575

Rekisterin nimi
EnergyFlown asiakas- ja suoramarkkinointirekisteri

EnergyFlown hoitopalveluista vastaava henkilö – hoitaja - käsittelee työssään asiakkaidensa henkilötietoja. Asiakkaan antamien tietojen suojaaminen ja luottamus on hoitajan toiminnan perusedellytys. Saamiensa tietojen perusteella hoitaja tarjoaa asiakkailleen hyvinvointipalveluja. Toukokuun 25. päivästä 2018 lukien sovellettavan uuden EU:n tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, GDPR) johdosta henkilötietojen käsittely tapahtuu yllä mainitussa jäsenyrityksessä seuraavasti:

1. Henkilötietojen käsittely sopimuksen perusteella

Yritysmuodosta riippumatta hoitajan ja hänen asiakkaansa välille syntyy ajanvarauksen johdosta sopimus kulloinkin sovittujen palveluiden antamisesta sovittuna ajankohtana. Kun hoitaja antaa sovitun palvelun, sopimus pannaan täytäntöön. Sopimus voi käsittää useita hoitokertoja ja muodostua pitkäkestoiseksi sopimussuhteeksi. Sopimus antaa hoitajalle oikeuden käsitellä asiakkaan henkilötietoja.
Palveluun liittyen hoitaja käsittelee tyypillisesti seuraavia asiakkaan henkilötietoja:
- Tunnistamistiedot: Nimi ja syntymäaika
- Yhteystiedot: Osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite tai muu verkkotunnistetieto.
Tunnistamis- ja yhteystietoja käytetään yhteydenpitoon asiakkaan kanssa ja sopimuksen täyttämiseksi. Eri asiakkaiden tiedoista muodostuu hoitajan Asiakasrekisteri, jota pidetään sähköisessä muodossa.
Edellä mainitut henkilötiedot säilytetään hoitajan toimesta Asiakasrekisterissä enintään 24 kuukautta viimeisimmästä hoidosta, minkä jälkeen ne tuhotaan tietoturvallisesti.
Siltä osin kuin edellä mainitut tiedot sisältyvät hoitajan kirjanpitoon (kuten esimerkiksi laskut), tietoja käsitellään kirjanpitoa koskevien säännösten mukaisesti. Kirjanpitäjä on salassapitovelvollinen saamistaan tiedoista. Kirjanpitosäännösten mukainen säilytysaika on kymmenen (10) vuotta.
Asiakasrekisteriä säilytetään hoitajan toimesta, eikä sitä luovuteta edelleen lukuun ottamatta tilannetta, jossa yritys myydään toimintaa jatkavalle yrittäjälle
Asiakasrekisteriä säilytetään Suomessa/EU:n alueella. Sähköisesti pidetyn Asiakasrekisterin säilytykseen liittyy tavanomainen suojaus käyttäjätunnuksin ja salasanoin. Asiakasrekisteriä suojataan lisäksi hoitajan tilojen yleisillä turvajärjestelyillä.

2. Henkilötietojen käsittely suostumuksen perusteella
Terveystiedot
Hoitajan palvelun antamiseen liittyy välttämättömästi asiakkaan terveystietojen käsittely palvelun turvallisuuden ja sopivuuden varmistamiseksi. Terveystietojen käsittely edellyttää asiakkaan suostumusta. Asiakas antaa terveystietojaan hoitajalle kirjallisesti tai suullisesti. Tiedot kirjataan kunkin asiakkaan Asiakaskortille.
Terveystietojen antaminen on vapaaehtoista ja perustuu asiakkaan suostumukseen.
Asiakaskortin sisältämiä terveystietoja käsitellään ainoastaan palvelun antamisessa. Käsittely on luottamuksellista.
Asiakaskortti täydentää edellä kohdassa 1 mainittua Asiakasrekisteriä. Asiakaskortit voivat olla sähköisiä tai paperisia. Sähköisesti pidetyn Asiakaskortin säilytykseen liittyy tavanomainen suojaus käyttäjätunnuksin ja salasanoin. Sähköinen aineisto säilytetään Suomessa/EU:n alueella. Kirjallisessa muodossa olevaa Asiakaskorttia säilytetään hoitajan tiloissa. Molempia edellä mainittuja suojataan lisäksi hoitajan tilojen yleisillä turvajärjestelyillä.
Terveystietoja sisältävä Asiakaskortti säilytetään 24 kuukautta viimeisimmästä hoidosta, minkä jälkeen se tuhotaan tietoturvallisesti.

3. Muut tiedonkeruu
Henkilön vieraillessa hoitajan sähköisillä sivuilla (kuten esimerkiksi internet-sivut, facebook, instagram) tieto käynnin aikana tehdyistä toimenpiteistä (esimerkiksi sivun klikkaus) tallentuu, mutta tietoa ei käytetä palvelun markkinoimiseksi. Ajanvarausohjelma Slotti poistaa automaattisesti vanhentuneet henkilötiedot 24kk kuluttua. Slottin henkilötietoja käytetään ainoastaan ajanvaraamiseen, tietoja ei laiteta eteenpäin eikä käytetä markkinointiin.
4. Rekisteröidyn (asiakkaan) oikeudet

EU:n tietosuoja-asetuksen mukaan rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet:
- Oikeus saada läpinäkyvää tietoa henkilötietojen käsittelystä. Hoitajan asiakkaalla on oikeus saada tieto tämän lomakkeen sisältämistä tiedoista esimerkiksi hoitolassa tai yrityksen digitaalisella kanavalla.
- Oikeus saada pääsy henkilötietoihin. Hoitajan asiakkaalla on oikeus pyynnöstä saada jäljennös häntä koskevista tiedoista. Lähtökohtaisesti tiedon antamisesta ei peritä maksua, mutta mikäli vaatimus on kohtuuton tai perusteeton, tiedoista voidaan periä hallinnollinen maksu.
- Oikeus tietojen oikaisemiseen. Jos tiedot ovat virheellisiä tai puutteellisia, Kosmetologin asiakas saa pyytää tietojen korjaamista, ellei muu lainsäädäntö sitä rajoita.
- Oikeus tietojen poistamiseen ja unohdetuksi tulemiseen. Hoitajan asiakas saa vaatia häntä koskevan tiedon tai kaikkien tietojen poistamista, ellei ole olemassa muuta perustetta käsitellä tietoa. Tämä voi koskea esimerkiksi terveystietoja, joiden käsittelyyn asiakas on antanut suostumuksensa. Tällöin terveystiedot poistetaan, mutta perusasiakastietoja ei.
- Oikeus käsittelyn rajoittamiseen. Hoitajan asiakas on oikeutettu rajoittamaan häntä koskevien henkilötietojen käyttämistä
- Oikeus siirtää henkilötiedot järjestelmästä toiseen. Hoitajan asiakas on oikeutettu saamaan henkilötiedot koneellisesti luettavassa muodossa, mikäli se on teknisesti mahdollista.
- Oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa. Hoitajan asiakas on oikeutettu peruuttamaan antamansa suostumuksen milloin tahansa.
- Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Hoitajan asiakkaalla on oikeus tehdä kantelu valvontaviranomaiselle siinä maassa, missä hänen vakituinen asuinpaikkansa tai työpaikkansa on tai jossa väitetty tietosuoja-asetuksen rikkominen on tapahtunut. Uutta tietosuojalakia koskevan ehdotuksen mukaan valvontaviranomaisena toimisi Tietosuojavaltuutettu, Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki, PL 800, 00521 Helsinki, puhelin 029 5666700 ja sähköposti tietosuoja@om.fi, internetsivut, ks. http://tietosuoja.fi
5. Muutosten tekeminen selosteeseen
Hoitaja parantaa palveluitaan, tuotetarjontaansa ja digitaalisia kanaviaan jatkuvasti, mistä johtuen tähän selosteeseen saatetaan tehdä muutoksia aika ajoin. Mikäli selosteeseen tehdään merkittäviä muutoksia, hoitaja antaa tiedon muutoksesta asiakkaalleen hoitolassa tai digitaalisella kanavallaan, mikäli sovellettava laki niin edellyttää. Pyydämmekin asiakasta tutustumaan selosteeseen jokaisen käynnin yhteydessä, jotta mahdolliset muutokset tulevat tietoon.
6. Vastuusta
Hoitaja on yksin vastuussa oman toimintansa lainmukaisuudesta.

Evästeiden käyttö

Sivustomme käyttää evästeitä (”cookies”) sivuston kävijäliikenteen tilastointiin ja analysointiin. Käytämme evästeitä myös käyttökokemuksen parantamiseen sekä mainonnan kohdentamiseen. Eväste on vierailijan selaimelle lähetettävä pieni tekstitiedosto, joka yleensä sisältää anonyymin tunnistenumeron. Vierailijan henkilöllisyys ei käy ilmi evästeiden avulla
Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle
- Tietoja ei luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, ellei se ole rekisterin käytön kannalta tarpeellista.