Totum kehoterapia

behandling

Totum kehoterapia on Tanskassa kehitetty kokonaisvaltainen hoito, joka perustuu perinteisen kiinalaisen lääketieteen menetelmiin. Hoidon aikana koko kehoa käsitellään pulseeraavin liikkein ja painalluksin, jotka stimuloivat lihaksia, niveliä, jänteitä ja sisäelimiä eli kehon kaikkia soluja.

Hoito edistää energian virtausta kehon energiakanavissa eli meridiaaneissa ja tehostaa kehon puhdistumista kuona-aineista. Samalla kiinnitetään huomiota energianvirtauksen kannalta tärkeään hengitykseen ja luodaan sille lisää tilaa. Hoito perustuu holistiseen ajatteluun - kehon lisäksi hoidetaan myös mieltä. Monet tunnetilat saattavat johtua epätasapainosta kehossa, ja kehon tasapainottuessa vaikutus ulottuu myös mieleen. Mielen rauhoittuminen puolestaan vaikuttaa kehon stressitilaan ja jännityksiin.

Hoito voi myös auttaa purkamaan vanhoja tunnetraumoja, ja keskustelu on usein tärkeä osa hoitoa. Hoito parantaa keho-mieli-yhteyttä ja auttaa meitä olemaan paremmin läsnä kehossamme. Voimme elää täysipainoista elämää vain, kun olemme sinut kehomme kanssa ja huolehdimme sen tarpeista. Monet kokevat hoidon hyvin rentouttavana ja saavat siitä myös apua vaivoihinsa, esimerkiksi lihasjännityksiin ja -kipuihin, päänsärkyyn, stressiin tai masennukseen. Jotkut pääsevät hoidon avulla käsiksi kehossa piileviin tunnetiloihin ja -lukkoihin, ja reaktiot voivat olla voimakkaita ja uuvuttavia mutta samalla vapauttavia. Tulokset eivät kuitenkaan aina tule heti, vaan tässäkin tarvitaan usein säännöllisyyttä ja pitkäjänteisyyttä.

Opiskelin kehoterapeutiksi Totumilla Kööpenhaminassa 2020-21, voit lukea kehoterapiasta lisää tästä (tanskaksi). Opintojeni aikana otin vastaan harjoitusasiakkaita, joista osa jatkoi asiakkaina kunnes muutin takaisin Suomeen. 

Hoitotilanne

Aloitamme hoidon keskustelemalla elämäntilanteestasi ja hoidon tarpeestasi. Sen jälkeen jatkamme hoitopöydällä. Makaat kahden lakanan välissä alusvaatteissasi. Käsittelen kehoa pulseeraavin liikkein, akupainalluksin, vyöhyketerapian ottein ja ohjaan samalla hengitystäsi. Ohjatun hengityksen avulla kehosi rentoutuu ja antaa tilaa vapauden ja rauhan tunteelle. Hoidon päätteeksi saat hetkisen aikaa tunnustella oloasi ja juoda lasillisen vettä, ja käymme samalla yhdessä läpi hoidon aikana kokemiasi ajatuksia ja tunteita.

Palvelua on saatavana nyt myös pakettina, jolloin hoitokerrat ovat edullisempia. Lue lisää kohdasta Hinnat ja ajanvaraus. 

Ajanvaraus