Totum kroppsterapi

behandlingTotum kroppsterapi är en holistisk behandlingsform, som är utvecklad i Danmark och som baserar sig på den traditionella kinesiska medicinen. Kroppen behandlas med pulserande rörelser och tryckningar, som stimulerar muskler, leder och inre organ, med andra ord alla kroppens celler. Behandlingen påminner till en del bl.a. Rosen-terapi och meridianmassage.

Behandlingen förbättrar energiflödet i kroppens energikanaler, dvs. meridianer, och hjälper till att rensa kroppen från slaggprodukter. Samtidigt arbetar man med andningen, som skapar mera utrymme för energiflödet i kroppen. Behandlingen bygger på ett holistiskt tänkande - förutom kroppen tar man samtidigt hand om sinnet. Många känslotillstånd kan vara en följd av obalans i kroppen, och när kroppen balanseras påverkar detta också sinnet. Och när sinnet blir lugnare kan kroppen släppa en del av sin stress och spänning. 

Behandlingen kan också hjälpa till att lösa upp gamla känslomässiga trauman, och samtalet är därför ofta en viktig del i behandlingen. Kroppsterapi förstärker sambandet mellan kropp och själ och hjälper oss att förankra oss bättre i vår kropp. Vi kan leva ett balanserat liv bara om vi känner till vår kropp och tar hand om dess behov. Många upplever behandlingen som mycket avkopplande och får även hjälp med olika besvär, t.ex. muskelspänningar och -smärtor, huvudvärk, stress eller nedstämdhet. En del kommer åt gamla känslor och blockeringar som sitter i kroppen, och reaktionerna kan vara starka och uttröttande men samtidigt befriande. Resultaten kommer inte alltid efter första behandlingen, utan även här behövs det regelbundenhet och tålamod.  

Jag studerade till kroppsterapeut hos Totum i Köpenhamn 2020-21, du kan läsa mera om kroppsterapin här (på danska). Under mina studier tog jag emot övningsklienter, och en del av dem fortsatte som klienter innan jag flyttade tillbaka till Finland. 

Hur behandlingen går till

Först får du berätta lite om dig själv och ditt behov av behandlingen. Därefter fortsätter vi på bänken. Du ligger mellan två lakan i dina underkläder och jag behandlar dig med pulserande rörelser, akupressur och även med zonterapeutiska grepp samtidigt som jag vid behov guidar din andning. Guidningen ger din kropp en möjlighet att koppla av och ger utrymme för frihet och lugn. Efter behandlingen får du känna efter ett tag, dricka vatten och samtidigt pratar vi om hur du har upplevt behandlingen. 

Nu kan du köpa kroppsterapi även som ett paket, där priset per behandling är lägre. Läs mera på Priser och bokning.

Bokning