TRE®

TRE® - hyvinvointia edistävä stressinpurkukeino 

TRE eli Tension, Stress & Trauma Release Exercise on yksinkertainen ja helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä, joka rentouttaa ja aktivoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia ja tasapainottaa autonomista hermostoa. Menetelmässä käynnistetään lihasten vapinana tai tärinänä alkava luonnollinen ja nopeasti vaikuttava palautumismekanismi. 

Menetelmä sopii hyvin esimerkiksi työhyvinvoinnin edistämiseen. Tarjoamalla työntekijöille mahdollisuutta oppia säätelemään omaa stressitilaansa työnantaja huolehtii osaltaan työntekijöidensä jaksamisesta ja työyhteisön hyvinvoinnista. Tarjoan sekä pienryhmä- että yksilöohjausta, ota yhteys tarjousta varten.

TRE-menetelmän on kehittänyt 1990-luvulla tohtori David Berceli, kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija. Suomessa TRE-ohjaajia kouluttaa TRE Finland, voit lukea menetelmästä lisää tästä. TRE parantaa kehotietoisuutta ja auttaa olemaan läsnä kehossa. Säännöllisellä harjoittelulla on paljon myönteisiä vaikutuksia. Menetelmää käytetään stressin ja traumaattisten kokemusten purkuun mm. pelastustoimessa ja terveydenhuollossa, ja sillä on saatu erinomaisia tuloksia mm. kouluissa keskittymishäiriöisten oppilaiden parissa. Lisäksi sitä käytetään huippu-urheilussa lihasten palautumiseen. Aiheesta tehdään paljon tutkimusta ja menetelmä leviää yhteiskuntamme eri alueille.

Tutustuin TRE:hen tantrakoulutuksen aikana, ja vakuutuin menetelmän tehosta seurattuani sen vaikutuksia kahden vuoden ajan. Säännöllisellä tärinällä on paitsi rentouttava myös voimaannuttava vaikutus, koska se vapauttaa lihaksissa syvällä piileviä jännityksiä ja vahvistaa keho-mieliyhteyttä. Ihastuin myös menetelmän yksinkertaisuuteen, helposti opeteltava menetelmä tarjoaa oivan työkalun kotiharjoitteluun. Valmistuin TRE-ohjaajaksi 2018 ja olen siitä lähtien ohjannut ryhmiä.

Ajanvaraus