TRE®

TRE® - en bra metod för att främja hälsan

TRE, dvs. Tension, Stress & Trauma Release Excercises, är enkel självvårdsmetod, där man aktiverar kroppens egen förmåga att skaka av sig spänningar och trauman. Den får dig att slappna av, den aktiverar muskler som är spända pga stress eller traumatiska händelser och den balanserar det autonomiska nervsystemet. I metoden väcker man en naturlig och snabbt verkande återhämtningsmekanism, som börjar med att musklerna börjar vibrera eller skaka. 

Metoden ger ett bra sätt att främja arbetshälsan. Genom att erbjuda arbetstagarna en möjlighet att reglera sin stressnivå bidrar arbetsgivaren till att främja välmåendet hos arbetsgemenskapen. Jag erbjuder handledning både för individer och mindre grupper, ta kontakt för en offert. 

TRE-metoden har utvecklats på 1990-talet av David Berceli, som är internationellt känd expert på stress- och traumahantering.  Du kan läsa mera om metoden på TRE Finland, som utbildar TRE-instruktörer i Finland. TRE förbättrar kroppsmedvetandet och hjälper att vara närvarande i kroppen. Regelbunden övning ger många fördelar, och metoden används för att lindra stress och traumatiska upplevelser inom bl.a. räddningsväsendet och hälsovården. Man har också fått fina resultat i skolor bland elever, som har koncentrationssvårigheter. Inom toppidrott används metoden för muskelåterhämtning. Det görs en hel del forskning i ämnet och metoden sprider sig på olika områden i samhället.

Jag bekantade mig med TRE under min 2-åriga tantrautbildning och blev övertygad av metodens effekt. Regelbunden träning har inte bara avslappnande utan även stärkande effekt, eftersom den frigör spänningar som sitter djupt inne i musklerna och stärker förbindelsen mellan kropp och sinne. Dessutom blev jag imponerad av metodens enkelhet, de flesta människor kan efter introduktionen använda den  hemma. Jag blev certifierad TRE-instruktör 2018.  

Bokning